FAQ

FAQ / Veelgestelde vragen

  1. Hoe lang duurt een trouwceremonie gemiddeld?
    Een ceremonie duurt meestal tussen de 30 en 45 minuten tot soms wel een uur, afhankelijk van hoeveel elementen (zoals geloften, muziek en toespraken) jullie willen toevoegen.
  2. Kunnen we zelf onze geloften schrijven en voordragen?
    Ja, absoluut! Dit is een prachtige manier om de ceremonie persoonlijker te maken. Ik help jullie graag met tips als jullie dat willen.
  3. Hoe persoonlijk kunnen we de ceremonie maken?
    De ceremonie kan zo persoonlijk zijn als jullie willen. We kunnen jullie verhaal, speciale rituelen en unieke elementen opnemen die bij jullie passen.
  4. Wat gebeurt er als het slecht weer is bij een buitenceremonie?
    Het is verstandig om een back-up locatie te hebben, zoals een tent of een binnenruimte. Samen zorgen we ervoor dat het weer geen roet in het eten gooit.
  5. Moeten we elkaar ringen geven, of kunnen we dit weglaten?
    Het uitwisselen van ringen is traditioneel, maar zeker niet verplicht. Jullie kunnen zelf kiezen of en hoe jullie dit willen doen.
  6. Kunnen we speciale muziek kiezen voor tijdens de ceremonie?
    Ja, jullie kunnen zelf muziek kiezen voor verschillende momenten, zoals de binnenkomst, het ja-woord en de afsluiting. Dit geeft de ceremonie een persoonlijke touch.
  7. Kunnen vrienden of familieleden ook iets voordragen tijdens de ceremonie?
    Zeker! Familie of vrienden kunnen bijvoorbeeld een toespraak houden, een gedicht voordragen of zelfs muziek spelen. Dit maakt de ceremonie nog persoonlijker.
  8. Hoeveel tijd van tevoren moeten we de ceremonieplannen met de trouwambtenaar bespreken?
    Idealiter beginnen we 2 tot 3 weken van tevoren met het bespreken van de details, zodat we genoeg tijd hebben om alles perfect af te stemmen. Al veel eerder hebben wij natuurlijk kennis gemaakt, maar de informatie voor de speech moet natuurlijk zo vers mogelijk zijn!
  9. Moeten er bepaalde wettelijke zaken worden geregeld tijdens de ceremonie?
    Ja, er zijn enkele wettelijke vereisten, zoals het uitspreken van de wettelijke verklaring en de handtekeningen. Ik begeleid jullie door dit proces, zodat alles volgens de regels verloopt.
  10. Hoeveel gasten kunnen betrokken worden bij de ceremonie?
    Er is geen vast aantal, maar het hangt af van hoe groot jullie ceremonie is en hoeveel mensen jullie actief willen betrekken, zoals getuigen of sprekers.
  11. Kunnen de kinderen ook een speciale akte tekenen?
    Zeker! Speciaal voor kinderen kan er een kinderakte worden gemaakt, zodat zij ook kunnen tekenen.
  12. Wat voor type kleding moet een trouwambtenaar dragen?
    Dat hangt af van de stijl van jullie bruiloft. Meestal is dat natuurlijk de toga! Maar, soms vinden bruidsparen dat helemaal niet bij ze passen en zien liever een kledingstijl die in het thema van de bruiloft past. We overleggen wat het beste bij jullie past.
  13. Wat als we nerveus zijn tijdens de ceremonie? Kunnen we hulp krijgen om ons comfortabel te voelen?
    Nerveus zijn is normaal! Ik zorg ervoor dat de sfeer ontspannen is, en we kunnen van tevoren de ceremonie doornemen om jullie gerust te stellen.
  14. Mogen we eigen pennen meenemen om mee te tekenen? 
    Ja, dat mag! Alleen let op: de akte dient altijd met een zwarte pen getekend te worden.
  15. Wat is er nodig om de ceremonie wettelijk te laten erkennen?
    Jullie hebben een geldige huwelijksakte nodig, minimaal twee getuigen, maximaal 4, plus de juiste verklaringen tijdens de ceremonie. Ik zorg dat alles wettelijk in orde is en begeleid jullie door het proces

 

Stuur Noor een berichtje!